Olaszország

Olaszország

Olaszország régóta a magyar utazók egyik kedvelt úti célja.

 

Olaszország Dél-Európában helyezkedik el, mely magába foglalja a Pó-folyó völgyét, az Appennini-félszigetet és a Földközi-tenger két legnagyobb szigetét, Szicíliát és Szardíniát is, több más kisebb sziget mellett.

Kedvező éghajlata, klímája, rengeteg látnivalója, gyönyörű homokos tengerpartjai miatt évről-évre rengeteg turista keresi fel.
A csizma alsó felén található a fővárosa, Róma, a történelmi világváros. A városon belül, mini államként helyezkedik el a Vatikán, mely a katolikus egyház bölcsője.

Az ország éghajlata változó, mediterrán éghajlatot csak a nyugati tengerparti sávban és délen találunk: a nyár meleg és száraz, a tél enyhe, a csapadék rendszertelen, csak ritkán esik a hó. Olaszországban az ipar, a kereskedelem és a mezőgazdaság mellett, igazán jövedelmező a turizmus. Turisták milliói keresik fel évről-évre ezt a változó arculatú országot. Turisztikai vonzereje sokrétű, kulturális, archeológiai, természeti látnivalók illetve téli-nyári sport és vakációs lehetőségek teszik közkedvelt célponttá.

Gasztronómiája híres, az olasz tészták, pizza és az eredeti fagylalt íze, semmi mással nem keverhető össze!

Ha vágyik egy felejthetetlen nyaralásra, ahol egyszerre élvezheti a tengerparti pihenést, sportolási, szórakozási lehetőségeket, hódolhat gasztronómiai szenvedélyének és hangulatos városok látnivalóira is kíváncsi, nálunk jó helyen jár, velünk mindezt átélheti!