Horvátország

Lakókocsis nyaralás Horvátországban, kiadó OLASZ és HORVÁT LAKÓKOCSI, Rab sziget, Lopar, San Marino kemping, Lignano Sabbiadoro kemping, klímás, olcsó szállás,  homokos tengerpart, Cavallino Joker kemping!

MÁR GÖRÖGORSZÁGBAN PARALIÁN IS!   tovább Görögországra>>>

10-40%  ELŐ ÉS UTÓSZEZONI AKCIÓ 2020!   tovább az AKCIÓ-ra>>>

Horvátország csodálatos tájaival, tengerpartjaival a magyar utazók elsőszámú kedvence, hiszen elérhető távolságban van, elérhető áron.

Horvátország a Balkán-félszigeten egy délkelet-európai állam. Magyarországhoz való közelsége és kényelmes, egyszerű megközelítése miatt hosszú évek óta a magyar nyaralók kedvelt úti célja. A tengerpartig autópályán utazhatunk. Magyar utasok Horvátországba érvényes, kártyás személyi igazolvánnyal, vagy útlevéllel utazhatnak. 

Fővárosa és legnagyobb városa Zágráb. Horvátország és Magyarország több mint 800 éves közös történelemre tekint vissza, hiszen 1091 és 1918 között perszonálunióban volt a Magyar Királysággal. Jugoszlávia része lett, a II. világháború után, majd 1991-ben kivívta függetlenségét. 

Éghajlata változó. A belső, szárazföldi részen mérsékelt kontinentális, a hegyekben jellemzően hegyvidéki időjárás uralkodik, míg a tengerpartokon a mediterrán éghajlat érződik. Ez forró, száraz nyarat és enyhe csapadékos teleket jelent. Horvátország különlegessége a hosszú és változatos tengerpart. 

A szárazföldön 1778 km hosszú partvonal határolja, de szigetekben is bővelkedik. A Horvát Adria szigeteinek száma: 1185. Legnagyobb, legismertebb szigetei: Krk, Brac, Cres, Hvar, Pag, Dugi Otok és Rab. Idegenforgalmi szempontból Horvátország három nagy részre osztható: Isztriai-félsziget, Kvarner-öböl és Dalmácia. 

A hosszú, egész országot körül ölelő tengerpart nagy részében sziklás,bérbe adó köves, betonos partokkal rendelkezik, ahol gyönyörű, tiszta, áttetsző kék tenger várja vendégeit. Időnként azonban finom homokos partokat, öblöket is találunk. 

A strandolók, úszni vágyók, a vízisportokat kedvelők és a búvárok is megtalálják a kedvükre való partokat, ismert, nevezetes strandokat,  vagy az épp eldugott, magányos öblöket, kis szigeteket. A kiváló minőségű strandok mellett csábítóak Horvátország gyönyörű nemzeti parkjai, melyekben különleges élővilágot fedezhetünk fel. Legismertebbek: Krka Nemzeti Park és a Plitvicei-tavak, mely 1949 óta a világörökség részét képezi. 

Lakókocsis nyaralás HorvátországbanA kisebb és nagyobb városok, mindegyike rengeteg látnivalókat kínál. A nagy, zsúfolt sűrűn lakott városokon át az apró, tengerparti, szűk sikátoros, macskaköves kis falvak gyönyörű épületekben, műemlékekben gazdagok, felejthetetlen élményeket nyújtanak az utazónak. A horvát konyha változatos és sokszínű, hiszen történelmének és fekvésének köszönhetően a különböző régiókban más és más típusú ételeket fogyasztanak.

A horvát ételek kevésbé zsírosak, mint a hazaiak, a halakat, húsokat legtöbbször roston, vagy nyárson sütik. Köretként kedvelt a gnocchi, de krumplit és rizst is gyakran találunk. Kedvelt zöldségük a dalmát káposzta, melyet leginkább salátaként, de főzelékként is fogyasztanak. Főzéskor, 
sütéskor gyakran használnak vörösbort. A tengerparti részeken nagyon sok halat fogyasztanak és a tenger gyümölcseit is változatosan készítik el. Bátran kóstoljuk meg az új ízeket!

 

Ha horvát piacon járunk, érdemes fügét és szentjánoskenyeret is vásárolnunk, különleges ízük miatt. Nyaralásunk során kóstoljuk meg a kiváló minőségű horvát borok egyikét is!

Horvátország meseszép!
A kempingezést, a lakókocsis nyaralást azoknak a Vendégeinknek ajánljuk, akik megfizethető áron, hangulatos, családbarát, természet közeli üdülésre vágynak, közvetlen tengerparti elhelyezkedéssel.

 

Magyar és horvát partnereink számára is leinformálható szlovák bejegyzésű céggel üzemeltetjük szállásainkat.

Cégnév: HAPPY HOLIDAY S.R.O.
Székhely: Szlovákia, 94301 Štúrovo, Komenského 317/135. 

Forduljon hozzánk bizalommal!

Várjuk szeretettel: Kriszta és Gábor
Tel: +36 20 919 7373
E-mail: info@kempingezzvelunk.com

 

Lakókocsis nyaralás Horvátországban, Loparon, a San Marino**** kempingben!